News Flash:

Tort cu biscuiti - Un rasfat de-a dreptul delicios si usor de facut

25 Iulie 2018
785 Vizualizari | 0 Comentarii

Un desert perfect din toate punctele de vedere: foarte usor de facut, fara coacere, cu gust exceptional si cu un aspect minunat.

INGREDIENTE (PENTRU O FORMA CU DIAMETRUL DE 24 CM): 250 gr de biscuiti petit beurre; 3 mango medii sau piersici (500 gr); 50 gr de zahar; 250 gr de mascarpone; 500 ml  smantana pentru frisca 35%; 1 lingurita extract de vanilie; 100 gr de zahar pudra; 2-3 mango sau piersici – pentru decor.

MOD DE PREPARARE: Curatati mango de coaja si taiati-le cuburi. Puneti fructele intr-un vas, adaugati zahar si amestecati periodic. Puneti, in cuva mixerului, mascarponele,smantana pentru frisca, extractul de vanilie si zaharul pudra. Bateti ingredientele la viteza mica timp de 3 minute, apoi la viteza mare, pana obtineti o compozitie dulce, cremoasa si ferma.

Puneti inelul unei forme detasabile pe platoul de servire. Asezati un strat de biscuiti, daca este nevoie, rupeti biscuitii, cat sa acoperiti baza complet. Insiropati biscuitii cu lichid din vasul cu mango (folositi o pensula pentru patiserie). Adaugati 1/3 din crema de mascarpone, apoi cateva bucati de mango. Repetati straturile: biscuiti insiropati, crema si fructe. Ultimul strat trebuie sa fie de crema. Dati tortul la frigider pentru 5 ore sau peste noapte.

Scoateti desertul din frigider cu 30 de minute inainte de servire. Decorati tortul cu sfere de mango (sau cum va este gustul) asezate pe suprafata acestuia.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1592 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013539 (s)