News Flash:

Salata „Gainusa cu oua de aur” — un deliciu potrivit pentru mesele festive (reteta pas cu pas)

24 Iulie 2018
1062 Vizualizari | 0 Comentarii

Va oferim reteta unei salate originale, gustoase si satioase, servite sub forma de tort. Ea va decora in mod minunat orice masa de sarbatoare.

Ingrediente: 250 g de piept de pui afumat; 200 g de castraveti proaspeti; 250 g de ciuperci prajite cu ceapa;  oua; 180-200 g de maioneza sau smantana; sare, piper negru macinat, marar — dupa gust.
Ca sa asamblati salata, aveti nevoie de inelul unei tavi cu pereti detasabili si diametrul de 21 cm.

Mod de preparare: Taiati pieptul de pui afumat in cubulete. Taiati castravetii in felii longitudinale, dupa care tocati-le pe acestea sub forma de fasii subtiri (in directie transversala). Maruntiti o legatura mica de marar. Dati ouale fierte prin razatoarea mica. Apoi combinati-le cu 4 linguri de maioneza si piper negru macinat dupa gust. Amestecati foarte bine.

Taiati ciupercile Champignon in feliute subtiri. Maruntiti ceapa (ajustati cantitatea ei dupa propriul dumneavoastra gust). Prajiti-le impreuna pana vor fi gata. Asezati inelul de la tava cu pereti detasabili pe un platou (cu partea inferioara in sus). Asamblati salata: primul ei strat va fi reprezentat de carnea de pui — adaugati-o in inel si raspanditi-o uniform. Apoi presati-o usor cu ajutorul unei linguri.

Al doilea strat: 1/3 din compozitia de oua. Al treilea strat: castravetii — raspanditi-i uniform si sarati-i putin. Apoi presarati-i cu mararul maruntit. Al patrulea strat: 1/3 din compozitia de oua. Al cincilea strat: ciupercile Champignon prajite cu ceapa. Puteti sa le inlocuiti cu ciuperci marinate (taiate in fasii subtiri).

Al saselea strat: 1/3 din compozitia de oua. Raspanditi o lingura de maioneza pe suprafata salatei. Acoperiti-o cu folie alimentara si dati-o la frigider pentru 2 ore. Apoi indepartati inelul din jurul ei, ridicandu-l si rotindu-l simultan.  Decorati salata dupa propriul dumneavoastra gust. Noi am ornat-o cu semiluni de castravete, jumatati de oua de prepelita si frunzulite de patrunjel.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1415 (s) | 25 queries | Mysql time :0.013717 (s)