News Flash:

Prajitura „Malai dulce” – un desert pe cat de simplu, pe atat de gustos si de nerefuzat. Se face rapid, fara batai de cap

25 Iulie 2018
159 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente: 4 oua medii, 200 g zahar, 400 g iaurt grecesc, 200 g perle de branza, sau branza proaspata de vaci, 100 g unt cu 82% grasime, 250 g malai, 150 g faina, un plic praf de copt, 3 plicuri zahar vanilat, 50 g stafide, coaja rasa de la o lamaie.

Cum se prepara? Se cerne faina impreuna cu praful de copt. Malaiul se macina cat de fin, cu rasnita de cafea, apoi se amesteca cu faina. Stafidele le punem la hidratat in apa cat sa fie acoperite si se lasa 30 de minute. Se separa albusurile de galbenusuri si se presara sare peste ele. Se mixeaza untul moale cu galbenusurile si jumatate din zahar, pana se obtine o compozitie omogena.
Se adauga iaurtul, apoi malaiul cu faina si se lasa compozitia sa se odihneasca 30 de minute, pentru a se hidrata malaiul. Se adauga branza, stafidele hidratate si coaja de lamaie si se omogenizeaza compozitia. Albusurile se mixeaza spuma, adaugand treptat si restul de zahar si pe cel vanilat, apoi, se incorporeaza bezeaua in compozitia cu malai.
Se intinde compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.
Se serveste prajitura „Malai dulce”, rece, pudrata cu zahar. Prajitura „Malai dulce”, este o prajitura simpla, dar cu gust bun si culoare placuta, iar odata incercata, poate deveni favorita, pentru familia toata.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1570 (s) | 35 queries | Mysql time :0.019497 (s)