News Flash:

Prajitura cu ciocolata si crema de frisca

25 Iulie 2018
169 Vizualizari | 0 Comentarii

Micutele si parfumatele fructe sunt deosebit de sanatoase consumate ca atare! Daca le folosesti in prajituri, ele le vor desavarsi gustul. Incearca acest desert racoritor si delicios!

Ingrediente pentru blat: 120 g faina, 120 g unt, 150 g zahar, 150 g smantana, 60 g ciocolata, 30 g cacao pudra, 2 oua, 1 lingurita praf de copt.
Pentru crema: 500 ml frisca, 70 g zahar pudra, 10 g gelatina, 50 ml apa, 300 g zmeura.
Pentru decor: 30 g cacao pudra

Mod de preparare: Pentru blat, topesti ciocolata impreuna cu smantana si cu untul pe baie de aburi. Separat, amesteci faina cu pudra de cacao si cu praful de copt. Intr-un alt bol, bati ouale cu zaharul si le amesteci cu ciocolata si cu untul topit. Adaugi faina cu praful de copt. Torni aluatul intr-o tava tapetata si il dai la cuptorul preincalzit, la 180 °C, 20-25 de minute.

Pentru crema, bati frisca lichida pana se intareste. Adaugi treptat zaharul pudra. Inmoi gelatina in apa si, dupa 10 minute, o pui pe foc pana se infierbanta. Lasi sa se raceasca. Adaugi gelatina in bolul cu frisca si bati cu mixerul aproximativ 1 minut. Peste blatul racit distribui zmeura, apoi rastorni crema. Dai tava la frigider 3-4 ore. Decorezi prajitura cu cacao pudra.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1660 (s) | 35 queries | Mysql time :0.023127 (s)