News Flash:

Folosind un mic truc, am pregatit carne delicioasa. Notati-va reteta…

6 August 2018
655 Vizualizari | 0 Comentarii

100 g din aceasta mancare dietetica contin doar 105 calorii! Cel mai important este ca acest deliciu nu si-a pierdut calitatile gustative, desi l-am pregatit fara maioneza… Retineti trucurile, despre care veti afla acum. Ele va vor ajuta sa imbunatatiti gustul felurilor de mancare pregatite cu ingrediente asemanatoare!

INGREDIENTE: 2 buc. piept de pui; 2 rosii; 2 cepe; un ou; 100 g de cascaval tare; o lingura de iaurt sau smantana fermentata; sare, piper negru macinat — dupa gust; condimente (busuioc, rozmarin, maghiran) — dupa gust.

De ce lipseste maioneza din reteta? De fapt, daca este incalzit, acest produs se descompune in grasime si proteine coagulate. Astfel el strica gustul celorlalte ingrediente! Acest sos este potrivit doar pentru felurile reci de mancare si se recomanda sa il preparati acasa.

Incercati sa pregatiti mancarea preferata fara obisnuita maioneza si veti simti diferenta. Va asigur ca veti inceta sa o folositi in timpul coacerii oricaror alimente! Ca sa preparati carnea frantuzeasca la cuptor, atingand nivelul unui bucatar profesionist, trebuie sa cunoasteti cateva trucuri. Pentru a obtine o aroma si un gust mai placut, nu trebuie sa taiati ceapa in cerculete (ca in reteta traditionala), ci sa o dati prin razatoare. Cele mai potrivite condimente pentru carnea de pui si cascaval sunt busuiocul, maghiranul, rozmarinul si piperul negru. Este important sa nu uscati prea tare carnea in cuptor — urmariti cu atentie procesul de coacere!

MOD DE PREPARARE: Taiati pieptii de pui in bucatele subtiri. Bateti-le pe toate cu ciocanul pentru carne. Spalati bine fiecare bucatica. Bateti ouale pana devin spumoase si ungeti carnea cu ele. Apoi condimentati-o cu sare, piper, busuioc, maghiran si rozmarin. Taiati rosiile in cerculete subtiri si ceapa — in inele sau o puteti da prin razatoarea mica. Dati cascavalul tare prin razatoarea mare. Ungeti tava cu ulei sau tapetati-o cu hartie de copt. Asezati bucatelele de carne pe tava, acoperindu-le mai intai cu ceapa, iar apoi — cu cerculete de rosii. Ungeti rosiile cu iaurt sau smantana.

Presarati-le apoi cu cascaval ras. Coaceti carnea pana se acopera cu o crusta aurie. In Alsace (nord-estul Frantei) se pregateste un asemenea fel de mancare, dar fara cascaval. El contine un alt ingredient-cheie: bucatarii francezi inlocuiesc cascavalul cu felii groase de para! Sincer vorbind, nu am incercat sa folosesc pere in aceasta reteta, dar merele sau ananasul vor suplimenta de minune carnea suculenta de pui cu cascaval. Pur si simplu asezati fructele taiate deasupra cascavalului inainte de a introduce tava in cuptor. Gustul este nemaipomenit!

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1549 (s) | 36 queries | Mysql time :0.020170 (s)