News Flash:

Chec cu ficat de pui

25 Iulie 2018
288 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente pentru aluat: 1 ou; 100 gr de faina; 1/3 lingurita de bicarbonat de sodiu; 100 gr de smantana fermentata.
Pentru umplutura: 600 gr de ficat; 3 oua; 1 ceapa; 1 lingurita de amidon; 1 legatura de verdeata (marar, ceapa verde); ½ lingurita de sare; piper negru – dupa gust.

Mod de preparare: Taiati ficateii fierti cuburi medii. Tocati verdeata. Ouale fierte tari le taiati cuburi. Puneti ficatul, verdeata si ouale intr-un vas. Adaugati amidonul, sarea si piperul. Taiati ceapa cuburi si prajiti-o in ulei, pana devine translucida. Adaugati ceapa in vasul cu ficat si amestecati totul foarte bine.

Pregatiti aluatul. Spargeti oul intr-un vas, adaugati smantana si bicarbonatul, apoi amestecati. Incorporati faina cernuta. Trebuie sa obtineti un aluat putin mai dens ca cel pentru blinii. Transferati aluatul in vasul cu ficat si amestecati. Ungeti forma (24*14 cm) cu unt si presarati-o cu faina. Adaugati aluatul cu ficat si nivelati suprafata. Introduceti forma in cuptorul preincalzit pana la 200°C pentru 30-35 de minute. Faceti testul scobitorii. Portionati checul si serviti-l. Se taie foarte bine, in special rece, dar este la fel de gustos si cald. Incercati acest aperitiv delicat, moale si satios. Il puteti servi alaturi de sosul preferat.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1509 (s) | 35 queries | Mysql time :0.019173 (s)