News Flash:

Budinca din dovlecei cu carne tocata – o cina perfecta intr-un timp record

10 August 2018
1235 Vizualizari | 0 Comentarii

Va prezentam o reteta de budinca-caserola delicioasa din dovlecei. Obtineti un fel de mancare cald deosebit de delicios, ce poate fi cu usurinta preparat chiar si de gospodinele incepatoare. Obtineti un deliciu fin si aerat, datorita spumei de albus. Folositi legumele preferate si laudele nu vor intarzia sa apara. Bucurati-i pe cei dragi cu o cina usoara, apetisanta si delicioasa.

Ingrediente: 1 dovlecel de marime medie, 450 g de carne (porc si vita), 1 ceapa, 2 rosii, 2 oua, 80 g de parmezan, 30-40 g de patrunjel, 1/3 lingurita sare de mare, ardei iute, piper negru macinat, ierburi aromate dupa gust, ulei vegetal.

Mod de preparare: Decojiti dovlecelul. Taiati-l felii mai groase si indepartati semintele. Dati carnea prin masina de tocat. Dati cascavalul prin razatoarea mica. Tocati patrunjelul. Despartiti albusurile de galbenusuri. Opariti rosiile: intretaiati putin coaja si adanciti-le intr-un vas cu apa clocotita. Lasati-le in apa timp de 1 minut. Treceti rosiile sub un jet de apa rece si decojiti-le. Taiati-le rondele.
Taiati ceapa cuburi mici si prajiti-o intr-o tigaie cu ulei incins timp de 3-4 minute. Adaugati in tigaie carnea tocata si amestecati. Potriviti cu sare, piper negru si condimente. Prajiti pana carnea este aproape gata. Amestecati bine cu ajutorul unei spatule sau cu o furculita, astfel incat sa obtineti o umplutura cat mai omogena.

Dati dovlecelul prin razatoarea mica. Presarati-l cu sare si lasati-l la temperatura camerei pentru 4-5 minute. Scurgeti dovlecelul de suc (la dorinta, il puteti rade intr-o strecuratoare mica sau sita). Amestecati dovlecelul ras cu galbenusurile, carnea tocata si 20 g de patrunjel tocat. Bateti albusurile cu putina sare, pana obtineti o spuma cu varfuri stabile (cel mai bine e sa folositi albusuri de la frigider). Adaugati la amestecul cu dovlecei si carne spuma de albusuri. Amestecati folosind o spatula.

Ungeti o forma de copt cu ulei. Turnati in aceasta amestecul obtinut si uniformizati-l, folosind o lingura sau spatula. Aranjati rondelele de rosii si presarati cu parmezan. Coaceti in cuptorul preincalzit pana la temperatura de 180°C timp de 30-35 de minute. Scoateti caserola din cuptor si aranjati pe margine patrunjelul tocat. Aceasta poate fi servita cat fierbinte, atat si rece.

Nota: La dorinta, puteti completa caserola din dovlecei cu orice legume preferate. La fel, aceasta poate fi pregatita si in straturi – doar taiati toate ingredientele felii subtiri. In timpul coacerii se poate forma prea mult suc – pentru a pastra forma felului de mancare, presarati forma de copt cu pesmeti, gris sau fulgi de ovaz tocati. Important este sa pastrati feliile de rosii mereu in calitate de penultimul strat. Dovleceii se combina perfect cu ardeii grasi, vinetele, conopida si morcovul. Condimentati-i cu usturoi, rozmarin, oregano, piper sau coriandru. Daca doriti o crusta apetisanta de cascaval – dupa timpul de coacere, presarati caserola cu cascaval ras si intoarceti-o la cuptor pentru inca 4-6 minute.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1601 (s) | 25 queries | Mysql time :0.014158 (s)