News Flash:

Am dat pe razatoare cascaval si am amestecat cu cartofi si usturoi, dupa care am bagat in cuptor. Nu credeam ca o sa iasa atat de bun

25 Iulie 2018
11604 Vizualizari | 0 Comentarii

Daca nu o singura data ati gatit retetele bunicii, atunci sigur va va placea acest aperitiv exceptional de gustos! Cu aceasta tarta pe baza de cartofi puteti sa multumiti intreaga familie. Poate fi servita ca aperitiv, garnitura sau fel principal!

Ingrediente pentru 4 portii: 6 cartofi medii; 100 g cascaval; 2 oua; 2 catei de usturoi; 3-4 linguri de maioneza; 1 lingura verdeata uscata; sare, piper.
Mod de preparare: Dati cascavalul prin razatoare mica. Amestecati 50 g cascaval cu oul si cu mararul uscat- acesta este un amestec pentru stratul de la suprafata (pentru crusta rumena). Pisati usturoiul. Al doilea ou si 50 g cascaval amestecati-le cu usturoiul si maioneza. Aceasta compozitie este baza copturii.

Dati cartofii prin razatoare mare si amestecatii cu compozitia de baza. Sarati si piperati. Aranjati in forma de copt compozitia. Deasupra puneti masa cu cascaval, marar si ou. Nivelati-o. Coaceti in cuptorul preancalzit la 180 grade Celsius, timp de 40 minute. Cand se formeaza o crusta rumena, scoateti tarta din cuptor. Lasati-o sa se raceasca si presarati-o cu verdeata tocata proaspata. Serviti tarta cu smantana, ketchup sau orice sos.
Umplutura puteti sa o faceti si cu ciuperci, bacon sau carne de pui. Si totusi simpla combinatie dintre cartof si cascaval confera tartei un gust deosebit.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1420 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013947 (s)